www.kokenenproeven.nl

Mooie recepten met top ingrediënten

Mooie recepten met top ingrediënten

Posted on

En daar zit je dan in een goed restaurant. Op tafel ligt een papieren hoesje met daarin een servet en bestek. Ik kijk eens om me heen, er hangen kunstwerken aan de muur en die kun je kopen…ik kom om te eten. Een medewerkster komt naar me toe en vraagt terwijl ze op haar mobile deskje kijkt wat ik wil drinken, ze kijkt me niet aan ze is druk met haar deskje. Ik bestel een spaatje rood zonder ijs ( het gebeurd nog wel eens dat ze mijn mineraalwater vermengen met kraanwater) en ik bestel een broodje met verse tonijn met wakame en volgens de kaart een verrukkelijke dressing. Ik wordt nog steeds niet aangekeken als me wordt gevraagd of ik wit of bruin brood wil, ik vraag om witbrood en er wordt gemompeld dat ik dan géén boerenlandbrood krijg ( pfff…wat maakt mij dat uit?)

mijn spaatje dat van een ander merk is wordt gebracht met…jawel een blok ijs en een schijf citroen! ik stuur het terug, ik heb niet om citroen gevraagd en ik wil ook geen ijs. ik zie dat de medewerkster achter het buffet ietwat nijdig met haar hand het blokje ijs en citroen uit het glas haalt en het zelfde glas wordt me weer bezorgd…en dan ben ik op een punt van…ga ik hier iets van zeggen, ga ik hier voor betalen? ik zeg niks en betaal wel gewoon, eerst maar eens kijken wat het eten is.

mijn prachtige broodje met verse tonijn rose aangezet met wakame en inderdaad een verrukkelijke dressing wordt geserveerd op een plak brood dat minimaal 3.5 cm dik is, het is overdadig belegd, de smaak is heerlijk maar het brood is niet weg te knagen dus dat laat ik staan. tussendoor wordt er op afstand geroepen…is het lekker?! (???!!??…)

kijk met zulke mooie, verse ingrediënten kun je een gerecht bijna niet verpesten maar je moet wel weten waar je mee bezig bent. In dit geval verpeste het te dik gesneden brood mijn gerechtje en was de service dusdanig dat mijn “beleving” om zeep geholpen was. Beetje jammer.

ik heb gewoon betaald en ze vriendelijk een fijne dag gewenst maar ik kom daar niet meer, geen tweede kans dus.

Waar moet je dan op letten? wel hoe zou je zelf je broodje of gerechtje willen hebben, wat vindt je zelf lekker? Daar gaan we in de nieuwe kookcursus ook mee aan de slag, de kookcursus toprecepten voor thuiskoks. Dus iedereen die met mooie ingrediënten een heerlijk gerecht, mooi gepresenteerd wil maken, nieuwe toepassingen met voedsel wil leren, schrijf je in! De eerste cursus was gelijk al vol want er kunnen slechts 4 deelnemers per cursus meedoen. meer weten? KLIK HIER

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

tarieven / agenda
%d bloggers liken dit: