www.kokenenproeven.nl

Kookworkshops

De kookschool is in Wieringerwaard , Noord Holland, Molenweg 37d. tel:06-53776645

Ben je op zoek naar een leerzame kookworkshop

                     waar fun niet verboden is?

 

4b7ef81f-9c91-4157-bb8c-140a106b8ab1Koken & Proeven heeft diverse  eenmalige kookworkshops waar je een bepaalde techniek kunt aanleren of kennis maakt met een speciaal thema. Zo hebben we in de herfst/ wintertijd gezellige wokshops om ideeën op te doen voor de feestdagen en in het voorjaar/ zomer juist weer workshops om de BBQ eens anders aan te pakken. De meeste workshops duren ongeveer 3.5 uur tenzij anders aangegeven. Je kunt met een groepje komen van minimaal 8 en maximaal 10 deelnemers, waarbij je in overleg met de kookschool zelf een datum en dag kunt kiezen.  Regelmatig zijn er ( tijdelijke) nieuwe workshops omdat ik graag in spring op de vraag. Alles is mogelijk en teveel om op de site te zetten dus als je vragen hebt,..bel me gerust ik geef je graag de antwoorden.De kosten voor de workshops zijn standaard € 62,50 per deelnemer en is all inclusive. (dus geen dranknota achteraf)

 

 

Bij Koken & Proeven zien we je graag nog een keer terug

en daarom organiseren we elk seizoen extra workshops,

schrijf je in voor de nieuwsbrief dan ben je altijd op de hoogte van de nieuwe workshops die vaak ook heel prettig geprijsd zijn!

je kunt gebruik maken van de link hieronder.

https://kokenenproevn.wufoo.com/forms/zfkk2q40m3h5br

Kookworkshops

 

NIEUW

Thema koekjes decoreren met Royal Icing

 

De mogelijkheden en toepassingen met icing zijn heel divers en voor elk wat wils. Tijdens een vier uur durende workshop leer  je alles over icing, de koekjes en decoratietechnieken. Deze spuittechnieken kun je ook toepassen op taarten en desserts. Eenmaal geleerd is het heel makkelijk en vooral leuk om dit met kinderen te doen.

Dames/heren professionals, ook jullie zijn van harte welkom om je spuittechnieken op te frissen en/of nieuwe technieken aan te leren. Bij voldoende belangstelling kan er een vervolgworkshop worden ingepland. Optioneel: je kunt een eigen startset icing decoratie bij de kookschool aanschaffen. kosten € 62.50 per deelnemer.

 

Workshop smörgåstårta

In mijn jeugd heb ik een tijdje in Zweden gewoond en je kon me echt blij maken met smörgåstårta (Zweedse Brood Stapel Taart of boterhamtaart)  Vergelijkbaar met onze koude schotel maar dan op basis van brood ipv aardappelen. De kookschool heeft een heerlijke variant bedacht in drie smaken, zalm, Italiaans en Hollands. Het is makkelijk en op vele manieren te variëren. Maar hoe voorkom je dat het “sompig” wordt?( hoewel de Zweden dat juist lekker vinden) , Deze broodtaart is een geweldige aanvulling op je koude/ warme buffet of gewoon als lunch en brunch en zelfs als borrelhapje valt het altijd in de smaak

 

Workshop Pasta maken                                                                                                

Pasta (Italiaanspasta, meervoud paste (soorten pasta)) is de benaming voor een aantal Italiaanse noedels, zoals macaronispaghetti en vermicelli in een gewone of meergranenvariatie. Pas rond 1985 leerde men in de lage landen dat er nog veel meer van dit soort producten zijn en hebben we de benaming pasta overgenomen als verzamelnaam ervoor. De populaire macaroni (de naam is een verbastering van de Italiaanse term maccheroni) is overigens in Italië een vrijwel onbekende pastavariant.  Zelf gemaakte pasta is lekkerder en zo klaar. in deze workshop leer je eenvoudig je eigen pasta/ noedels te maken, natuurlijk de saus ook! In deze workshop maken alle deelnemers hun eigen pasta, de saus maak je samen met een andere deelnemer.

Workshop Brood bakken , feestelijke broden bakken.

Brood is een meelproduct dat wordt gemaakt door brooddeeg te bakken, te koken of te stomen. Het is een belangrijk voedingsmiddel in Europa, Amerika en grote delen van Azie. Het deeg dat als basis dient voor de broodbereiding, bestaat ten minste uit meel en water waaraan een rijsmiddel – gist of zuurdesem – en meestal zout is toegevoegd. Daarnaast worden voor speciale soorten brood nog andere toevoegingen gedaan, zoals vet, melk, ei, suiker, vruchten, noten, zaden of specerijen. De meeste broodbakkers gebruiken ook een broodverbeteraar waar L-cysteïne in zit. Deze stof, meestal gemaakt van menselijk haar, wordt bij Koken & Proeven NIET gebruikt! Er bestaat een enorme verscheidenheid aan broden, met vaak per land of streek verschillende soorten brood.  In Nederland en België wordt meestal ’s morgens bij het ontbijt en bij de middagmaaltijd brood gegeten. Zelf brood bakken is niet zo moeilijk maar je moet wel weten wat je doet. Leer zelf een ‘uienkruier’  te maken of ‘pestobrood’ en de kunst van gevulde broden met legio variaties.  Brood bakken is meer dan een pak mix openmaken. Wat je moet weten als je zelf de smaak van vroeger wilt maken. Alle deelnemers gaan zelfstandig aan de slag zodat je dit thuis ook kunt maken.  kijk op Feestbroden maken 

 

 

Workshop Tapas van Koken & Proeven

Je kunt ze ook amuses of minigerechtjes noemen maar deze hapjes zijn altijd lekker en voor elke gelegenheid geschikt. In deze workshop leer je diverse hartige kleine hapjes te maken die net weer even anders dan anders zijn. Deze zijn uitstekend te gebruiken tijdens de feestdagen of te serveren tijdens een feestje. je leert ze te maken, hoe het zit met de voorbereiding want op je feestje wil je niet de hele tijd in de keuken staan.

 

 

inschrijven voor een cursus?

inschrijven-300x278

 

Inschrijven voor de nieuwsbrief

 

 

Share Button
4 comments on “Kookworkshops
 1. Alice de Boer on said:

  Beste keukencoach Mings.
  Dank je wel voor je Fijn voor de lijn kookcursus. ik vond het in het begin een lastige cursus mijn kookgewoontes zijn zo ingeslepen. Ik werd heel erg geconfronteerd met het feit dat ik maar wat deed in de keuken, dacht er niet zo over na terwijl ik best wel weet dat we minder zout en vet zouden moeten gebruiken, Ik denk dat het een soort van mijn kop in het zand steken was al die tijd en ook niet weten hoe ik het anders zou moeten doen. Door de gezellige kooklessen heb je me bewust gemaakt van de alternatieven en heb ik geleerd hoe je een gezonde lekkere saus zelf maakt. Er is nog veel te leren en ook af te leren zoals je al vertelde: je hebt geen heel pakje boter nodig om je vlees te bakken. Al met al ben ik meer zelf in de keuken gaan staan, pas je handige tips voor inkoop toe en kook in het weekend wat meer zodat ik op drukke dagen niet hoef te koken. Het is heel fijn te weten dat ik helemaal niet zo slecht kook als ik altijd dacht. Nogmaals bedank!
  Alice de Boer

 2. Beste Mings,

  Fijn voor de lijn was een leerzame en leuke cursus. Je hebt mij geleerd om beter te proeven, gerechten op smaak te brengen en verstandige keuzes te maken die fijn voor de lijn zijn. Het hele gezin profiteert van de lessen en het geeft mij weer nieuwe energie in de keuken.

  Dankjewel,
  Irma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

tarieven / agenda
%d bloggers liken dit: