www.kokenenproeven.nl

kooklessen algemene informatie

Koken & Proeven, de kookschool kun je vinden in Wieringerwaard, molenweg 37d.
tel: 06-53776645

Ben je op zoek naar leerzame kooklessen

waar fun niet verboden is?

 

De keuken zou eigenlijk het hart van je huis moeten zijn. Maar in veel huishoudens gaat dat helaas niet op. Iedereen is druk bezig en de maaltijd heeft niet meer de centrale plek in het gezin. Dat is jammer, want koken kan ook een sociale bezigheid zijn waarbij het hele gezin betrokken is. Koken & Proeven wil mensen de liefde voor het zelf maken van gerechten weer teruggeven. Koken werkt ontspannend, maar dan moet je wel weten wat je doet en welke producten je moet gebruiken. In de kookcursussen en workshops voor volwassenen ligt daarom niet alleen de nadruk op het zo goed mogelijk bereiden van een gerecht. We willen onze cursisten ook bewust maken van goede en verantwoorde voeding. We leren je niet alleen de kneepjes van het vak.  Er is ook ruimte voor eigen inbreng. Koken heeft namelijk ook veel met eigen smaak te maken. Als je weet wat je doet, is een recept geen handleiding die je tot in de puntjes moet volgen, maar een handvat dat uitnodigt tot eigen interpretatie en fantasie. Dat maakt koken tot een feest.

  Zoek je privé kookles?…

              ook dat is mogelijk bij Koken & Proeven!

Een privé kookles is voor iedereen!

Of je nu al bekend bent met oervoeding, vijf elementen voedingsleer, een voedsel allergie of intolerantie  hebt, een voedingsadvies hebt gehad en door de bomen het bos niet meer ziet, ben je niet in staat om naar een van de groepslessen te komen of gewoon graag één op één wilt werken in de kookschool of bij jou thuis, neem dan contact met mij op en in overleg bespreken wat we gaan doen.

Kortom, heb je behoefte aan een privé kookles op maat, dan help ik je graag, laat mij je wensen weten dan gaan we in overleg een passende les maken.

Wil je je aanmelden of meer informatie, mail of bel me dan gerust.

kosten voor privéles zijn €62.50 per uur incl. lesmateriaal (min. 2 uur)

Basis technieken in de keuken

Net als elk ander ambacht kent koken bepaalde handigheidjes en trucjes. Het zijn deze waarnemingen, foefjes en geheimen die ik afgelopen 40 jaar in diverse soorten keukens heb geleerd. Van mijn vader, van mijn moeder, tijdens de koksopleiding, van collega’s en leermeesters zoals Ramon Beuk, Cas Spijkers en Rudolph van Veen waar ik trainingen heb mogen volgen. Ik probeer door te geven wat ik heb geleerd en leer nog steeds bij. Ook zaken die ik per ongeluk heb geleerd in restaurantkeukens waar het op snelheid en kwaliteit aankomt en waar ik in noodsituaties heel snel moest bedenken wat te doen. De technieken herhalen, dag in dag uit om ze steeds  beter eigen te maken. Ook ik heb vanaf het begin moeten leren wat te doen en weet als geen ander dat het leren koken ook veel voldoening geeft als een gerecht goed is gelukt!

Hou jij van lekker eten en wil je het graag zelf leren maken? Zijn culinaire hoogstandjes mooi opgemaakte gerechten dingen waar jij blij van wordt? Dan zit je goed bij Koken & Proeven.

Kookcursussen op verschillende niveaus

Koken & Proeven biedt kookcursussen aan voor verschillende niveaus. Ook als je nog een groentje bent op het gebied van koken zit je bij de kookschool van Mings Slikker goed. Tijdens de kookcursus  voor beginners wordt rekening gehouden met jouw niveau en kennis. Je leert de basistechnieken en de chef staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Beginners kookcursus

Of je nu een echte beginner bent, of al wat ervaring hebt in de keuken, in deze cursus leer je beter koken! In 6 lessen leer je basis basisvaardigheden in de keuken, de meest voorkomende technieken die in de keuken worden gebruikt komen aan bod. Als je weet wat en hoe je het moet doen sta je met plezier in de keuken. De 6e les is een testles! Je gaat dan helemaal zelf een 3 gangen menu voorbereiden en koken, deze wordt beoordeeld door een echte jury. voor de laatste les mag je een gast uitnodigen die jouw kookkunsten mag komen proeven. kosten € 375.00 pp.

Sterk door Mindfulness te koken

Gezond en lekker eten kan samen, bewust worden van wat je in je mond stopt of dit nu gewoon “Hollandse pot’ , Oervoeding, paleo, vegetarisch of veganistisch is. kosten € 375.00 pp.

kijk voor deze cursus op sterk-door-mindfull-koken-2

Top gerechten voor thuiskoks

Met al je zintuigen aan het werk in de keuken

Nieuwe kookcursus voor (thuis)koks die iets meer willen

“Top recepten voor thuiskoks”

Vindt je koken leuk en ben je al lekker bezig in de keuken? dan is dit misschien iets voor jou

Koken & Proeven heeft een speciale cursus ontwikkelt voor thuiskoks die meer verdieping willen, een andere presentatie, nieuwe smaak combinaties ,  het komt allemaal aan bod

Deze verdiepingscursus van 4 dagen laat je kennis maken met professionele recepten,  moderne kooktechnieken en presentatie. Daarnaast komen er behoorlijk veel handigheidjes en tips langs op elke cursusdag en ontmoet je gelijkgestemde medecursisten.

Wat gaan we doen? we laten zien wat er mogelijk is met vis, vlees, groenten en desserts waarbij gebruik word gemaakt van de allernieuwste keukentechnieken en daarna ga zelf aan de slag om je eigen draai te geven aan  deze gerechten. Dit stimuleert je creativiteit zodat je thuis ook helemaal los kunt gaan.

Voor wie is deze cursus

Iedereen die zijn/haar weg in de keuken al heeft gevonden en graag ook een  andere benadering zoekt, met mooie ingrediënten wil werken en vooral geïnspireerd wil raken.

Duur van de cursus:

4 dagen, elke cursusdag heeft zijn eigen thema zoals : vlees, vis, groenten en deserts .

aanvang 10 uur einde ongeveer 16 uur.    Kosten: € 510.00 per deelnemer

All inclusief: koffie/thee/water, wijn, bier, lunch, lesmateriaal en ingrediënten

Aantal deelnemers max: 4

Data: 10, 17-februari en 3, 10-maart 2019 cursus=vol

Om deel te kunnen nemen aan deze cursus is het handig om over de basisvaardigheden van het koken te beschikken. Als je twijfelt of je mee kunt doen?…bel gerust even met Mings. Mooie gerechten maken van prachtige ingrediënten met verrassende smaken en combinaties.

medio maart start de volgende

Mannenkookcursus

Koken & Proeven leert je de basis kooktechnieken, van het snijden van groenten en het koken van aardappels tot het bakken van de perfecte biefstuk en het maken van de heerlijkste bal gehakt.

Ideaal voor jongens die op kamers gaan, alleenstaande heren, of mannen die gewoon eens wat vaker willen koken.

Aan het einde van de kookcursus hebben de mannen in ieder geval 6 complete maaltijden leren te maken, alle recepten inclusief boodschappenbriefje worden na iedere les gemaild.

eerste les is op woensdagavond 6 februari aanvang 19.00 uur kosten € 375.00 pp.

Hoe leuk is het om je eigen potje te koken en zelf te bedenken wat er op je bord komt?

De kookschool werkt met kleine klassen zodat er tijd en aandacht is voor alle deelnemers.

Gerechten gemaakt door cursisten met gebruik van divers kooktechnieken

inschrijven

Bij Koken & Proeven vinden we het belangrijk dat de kooklessen laagdrempelig en toegankelijk zijn voor een ieder die graag wil koken dus bestaat de mogelijkheid om het cursusgeld in termijnen te voldoen. e.e.a. in overleg met Mings.

Share Button
tarieven / agenda
%d bloggers liken dit: