www.kokenenproeven.nl

kooklessen

post-it rose kooklessen

Ben je op zoek naar leerzame kooklessen

waar fun niet verboden is?

 

De keuken zou eigenlijk het hart van je huis moeten zijn. Maar in veel huishoudens gaat dat helaas niet op. Iedereen is druk bezig en de maaltijd heeft niet meer de centrale plek in het gezin. Dat is jammer, want koken kan ook een sociale bezigheid zijn waarbij het hele gezin betrokken is. Koken & Proeven wil mensen de liefde voor het zelf maken van gerechten weer teruggeven. Koken werkt ontspannend, maar dan moet je wel weten wat je doet en welke producten je moet gebruiken. In de kookcursussen en workshops voor volwassenen ligt daarom niet alleen de nadruk op het zo goed mogelijk bereiden van een gerecht. We willen onze cursisten ook bewust maken van goede en verantwoorde voeding. We leren je niet alleen de kneepjes van het vak.  Er is ook ruimte voor eigen inbreng. Koken heeft namelijk ook veel met eigen smaak te maken. Als je weet wat je doet, is een recept geen handleiding die je tot in de puntjes moet volgen, maar een handvat dat uitnodigt tot eigen interpretatie en fantasie. Dat maakt koken tot een feest.

 

 

post-it rose kookcoach

  Zoek je privé kookles?…

              ook dat is mogelijk bij Koken & Proeven!

 

Een privé kookles is voor iedereen!

Of je nu al bekend bent met oervoeding, vijf elementen voedingsleer, een voedsel allergie of intolerantie  hebt, een voedingsadvies hebt gehad en door de bomen het bos niet meer ziet, ben je niet in staat om naar een van de groepslessen te komen of gewoon graag één op één wilt werken in de kookschool of bij jou thuis, neem dan contact met mij op en in overleg bespreken wat we gaan doen.

 

Kortom, heb je behoefte aan een privé kookles op maat, dan help ik je graag, laat mij je wensen weten dan gaan we in overleg een passende les maken.

De kosten voor 3 uur koken, vragen beantwoorden en de gemaakte gerechten proeven en/of meenemen zijn € 125,00, inclusief de ingrediënten.

Voor een privé kookles op locatie geldt een ander tarief.

Wil je je aanmelden of meer informatie, mail of bel me dan gerust.

 

 

post-it rose kooklessen

Basis technieken in de keuken

Net als elk ander ambacht kent koken bepaalde handigheidjes en trucjes. Het zijn deze waarnemingen, foefjes en geheimen die ik afgelopen 40 jaar in diverse soorten keukens heb geleerd. Van mijn vader, van mijn moeder, tijdens de koksopleiding, van collega’s en leermeesters zoals Ramon Beuk, Cas Spijkers en Rudolph van Veen waar ik trainingen heb mogen volgen. Ik probeer door te geven wat ik heb geleerd en leer nog steeds bij. Ook zaken die ik per ongeluk heb geleerd in restaurantkeukens waar het op snelheid en kwaliteit aankomt en waar ik in noodsituaties heel snel moest bedenken wat te doen. De technieken herhalen, dag in dag uit om ze steeds  beter eigen te maken. Ook ik heb vanaf het begin moeten leren wat te doen en weet als geen ander dat het leren koken ook veel voldoening geeft als een gerecht goed is gelukt!

 

post-it rose kookcoach

 

Hou jij van lekker eten en wil je het graag zelf leren maken? Zijn culinaire hoogstandjes mooi opgemaakte gerechten dingen waar jij blij van wordt? Dan zit je goed bij Koken & Proeven.

Koken & Proeven biedt een ruime keuze aan kookworkshops en kookcursussen.

Mings Slikker begeleidt je tijdens een meerdaagse cursus of een eenmalige workshop en leert je de fijne kneepjes van het vak. Het volgen van een kookcursus kan alleen, maar ook samen met een vriend, groep collega’s of je familie. We hebben momenteel cursussen in verschillende categorieën, zoals authentieke Chinese keukens, Oervoeding,  Feestelijke broden bakken, Smorgastorta maken, Italiaans keuken en basis vaardigheden in de keuken. Je werkt met biologische en verse ingrediënten. Tijdens meerdaagse kooklessen komen allerlei kooktechnieken aan bod, je leert onder andere verschillende snijtechnieken en krijgt tips voor het bereiden van diverse gerechten.

Kookcursussen op verschillende niveaus

Koken & Proeven biedt kookcursussen aan voor verschillende niveaus. Ook als je nog een groentje bent op het gebied van koken zit je bij de kookschool van Mings Slikker goed. Tijdens de kookcursus  voor beginners wordt rekening gehouden met jouw niveau en kennis. Je leert de basistechnieken en de chef staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Beginners kookcursus

Of je nu een echte beginner bent, of al wat ervaring hebt in de keuken, in deze cursus leer je beter koken! In 6 lessen leer je basis basisvaardigheden in de keuken, de meest voorkomende technieken die in de keuken worden gebruikt komen aan bod. Als je weet wat en hoe je het moet doen sta je met plezier in de keuken.

De 6e les is een testles! Je gaat dan helemaal zelf een 3 gangen menu voorbereiden en koken, deze wordt beoordeeld door een echte jury. voor de laatste les mag je een gast uitnodigen die jouw kookkunsten mag komen proeven.

€ 325.00

Volgende cursus start op vrijdagavond 11 mei aanvang 19.00 uur

6 lessen van elk ongeveer 4 uur

 

 

NIEUW!!!

Speciaal voor de heren, opgelet:

Hoe leuk is het om je eigen potje te koken en zelf te bedenken wat er op je bord komt?

Bij Koken & Proeven leert je de basis kooktechnieken, van het snijden van groenten en het koken van aardappels tot het bakken van de perfecte biefstuk en het maken van de heerlijkste bal gehakt.

Ideaal voor jongens die op kamers gaan, alleenstaande heren, of mannen die gewoon eens wat vaker willen koken.

Aan het einde van de kookcursus hebben de mannen in ieder geval 6 complete maaltijden leren te maken, alle recepten inclusief boodschappenbriefje worden na iedere les gemaild.

Kosten per persoon inclusief btw, alle ingrediënten, koffie/thee en een drankje.

€ 325.00

6 lessen van elk ongeveer 4 uur

 

We werken met kleine klassen zodat er tijd en aandacht is voor alle deelnemers. Opgave middels een mail, mings@kokenenproeven.nl of heel gemakkelijk op de inschrijfbutton klikken.

De cursus gaat door bij voldoende  deelnemers

Volgende cursus start op vrijdagavond 16 maart aanvang 19.00 uur

 

 

Gerechten gemaakt door cursisten met gebruik van divers kooktechnieken

 

Als je meer wilt…NIEUW!

Voor kookliefhebbers die graag speciale gerechten willen maken hebben we de korte kookcursus

“koken als een Top Kok”

Tijdens deze cursus proberen we de gerechten van beroemde chef-koks te maken. Denk hierbij aan Sergio Hermans, Robert Kranenborg en Jonnie Boer. We gebruiken hierbij diverse kooktechnieken bv. sous-vide.

Om deel te kunnen nemen aan deze cursus is het handig om over de basis vaardigheden van het koken te beschikken. Als je twijfelt of je mee kunt doen?…bel gerust even met Mings. Mooie gerechten maken van prachtige ingrediënten met verrassende smaken en combinaties.

de cursus is al van start,  de volgende gaat op zondagmiddag 18 maart van start aanvang 15.00 uur.

Kosten € 225,00 per deelnemer

We werken met kleine klassen zodat er tijd en aandacht is voor alle deelnemers. Opgave middels een mail, mings@kokenenproeven.nl of heel gemakkelijk op de inschrijfbutton klikken.

De cursus gaat door bij voldoende deelnemers

inschrijven

Bij Koken & Proeven vinden we het belangrijk dat de kooklessen laagdrempelig en toegankelijk zijn voor een ieder die graag wil koken dus bestaat de mogelijkheid om het cursusgeld in termijnen te voldoen. e.e.a. in overleg met Mings.

 

 

Share Button
tarieven / agenda
%d bloggers liken dit: