Kookcursussen

Mijn grootste passie is het overbrengen van mijn kennis over koken aan mijn cursisten. Hiervoor bied ik 6 verschillende cursussen aan met verschillende thema’s en op verschillende niveaus.

Elke kookcursus bestaat uit 6 lessen van 3,5 – 4 uur met 6 tot 8 deelnemers. Je kan je individueel inschrijven op een cursus of met ten minste 6 personen je eigen dag/tijd bepalen.

Kookcursussen zijn inclusief:

  • Ingrediënten en gebruik van de kookschool
  • Professionele begeleiding door een erkent leermeester
  • Werkbladen en recepten
  • Gratis parkeren en WIFI
  • Drankjes tijdens de cursus

 

Betaal nog geen € 25,- per uur voor een leerzame, leuke en lekkere cursus waar je de rest van je leven profijt van heb!

Chinese kookcursus 'Chopstick'

tot Omdat Chinees eten lekker en bovendien gezond is kun je in 6 dagdelen leren echt authentieke  Chinese gerechten te maken.

Tijdens deze cursus leer je:

  • Welke ingrediënten je nodig hebt en waar je die kunt kopen.
  • Welke materialen je nodig hebt.
  • Spelen met vuur en koken met al je zintuigen.
  • Chinese tradities
  • Na elke les gaan we natuurlijk ons eten proeven en leren met stokjes te eten!
  • Voor de laatste les mag je een gast uitnodigen want dan gaan we gezamenlijk een echte Chinese maaltijd maken zodat jouw gast kan proeven wat je hebt geleerd.

Aan het einde van de cursus kan je thuis zelfstandig een complete Chinese maaltijd maken

Duur: 6 dagdelen van ongeveer 3,5 tot 4 uur
Wanneer: 3 cursussen per jaar, start bij voldoende deelnemers.
Aantal deelnemers: min. 4 max. 6 cursisten
Prijs: € 575,00 per persoon incl. lesmateriaal

Chinese kookcursus vervolg

In de vervolg cursus van 6 dagdelen gaan we nog meer authentieke gerechten maken. In het bijzonder de traditionele bedelaarskip en tipan gerechten.

Daarnaast gaan we meer aandacht besteden aan de 4 verschillende keukens van China en niet alleen de verschillen worden belicht, maar ook de overeenkomsten van deze gevarieerde keukens.

Om de vervolgcursus te kunnen volgen moet je echter eerst de basiscursus hebben gedaan.

Net als bij de basiscursus mag je voor de laatste lesdag ook weer een gast uitnodigen om gezamenlijk een Chinese maaltijd te gebruiken.

Duur: 6 dagdelen van ongeveer 4 uur
Aantal deelnemers: max 6 personen
Wanneer: 1 x per jaar, start in oktober
Prijs: € 599,00 per persoon

Basis kookcursus

De basis kookcursus is geschikt voor deelnemers die willen beginnen met 'echt' koken. Elke les leer je een andere kooktechniek. We besteden aandacht aan ingrediënten, materialen en recepten. Ook snijtechnieken komen aan bod.

Na het koken gaan we proeven en kunnen we met elkaar bespreken wat goed gelukt is en wat meer aandacht verdient. Ik ga je helpen met het herkennen van smaken en hoe je een gerecht 'op smaak' kan brengen.

Eten dat overblijft neem je mee naar huis zodat het thuisfront ook kan genieten van het geleerde. Een kook/werkmap zorgt ervoor dat je het geleerde ook thuis in praktijk kunt brengen. Daarnaast mag je tijdens de cursusweken mij altijd bellen voor spoedadvies tijdens het koken.

Tip: ook leuk als huwelijkscadeau of als iemand op zichzelf gaat wonen!

Duur: 6 avonden van 3,5 uur
Wanneer: Start medio  2024. Dag in overleg met cursisten.
Aantal deelnemers: 6 - 8 deelnemers
Prijs: € 499,00 per persoon

Vervolg kookcursus

Je hebt de smaak te pakken?

Dan kun je je keuken vaardigheden verfijnen in een vervolgcursus. In deze cursus gaan we verder in op kook en snijtechnieken en wat je moet weten als hobby kok. Denk hierbij aan pocheren, blancheren, sousvide en eenvoudig vis/vlees roken.

Tijdens deze cursus gaan we ons ook verdiepen in sauzen en soepen
En omdat soep en sauzen alles net even lekkerder maakt besteden we aandacht aan de basis hiervan .

zo leer je hoe je gemakkelijk een heerlijke saus maakt en hoe je hiermee kunt variëren.

Duur: 6 avonden van ongeveer 4 uur
Wanneer: Start medio  2024. Dag in overleg met cursisten.
Aantal deelnemers: 4 - 8
Prijs: € 575,00 per persoon

Mindfulness kookcursus

Mindfullness koken staat voor gezond, verantwoord en bewust koken.

koken zonder pakjes en zakjes betekent het bereiden van maaltijden met verse, onbewerkte ingrediënten en het zelf maken van smaakmakers en sauzen. Het biedt de mogelijkheid om gezondere en smaakvolle gerechten te maken, terwijl je tegelijkertijd je culinaire vaardigheden vergroot.

Tijdens de cursus leer je het een en ander over voedingsleer, welke kruiden en specerijen je bijvoorbeeld kunt gebruiken en waar deze goed voor zijn. Koken zonder pakjes/zakjes van de supermarkt en zonder e-nummers. Ik wil je graag bewust maken van het hele kookproces, en dat begint al met het doen van inkopen zonder voedsel te verspillen. Elke les behandelt een  onderdeel van onze dagelijkse voeding leren we kooktechnieken en smaakcombinaties.

Koken & gezamenlijk proeven en wat overblijft gaat mee naar huis zodat het thuisfront ook kan meegenieten. Ook vegetarische en veganistische gerechten komen aan bod

Duur: 6 dagdelen van ongeveer 4 uur
Wanneer: Start medio  2024
Aantal deelnemers: 6 - 8
Prijs: € 575,00 per persoon