www.kokenenproeven.nl

Kerstdagen 2015 deel 1

Kerstdagen 2015 deel 1

Posted on
nieuw 009

Kerstblog Koken&Proeven 2015

 

Er wordt me vaak gevraagd “wat doe jij met de Kerst?”

mijn antwoord is steevast…”het liefste niets!” Mijn voorkeur gaat uit naar…

 

  1. Hele dag in mijn pyjama lopen
  2. Van die slappe kerstcarrols kijken op bbc
  3. Hapjes eten zoals Chinese streetfood en bitterballen( wel zelf gemaakt)
  4. Monopoly spelen met manlief

Toen we nog honden en paarden hadden was tweede kerstdag altijd voor de paarden, dan zat ik als jury bij de kuur op muziek of ging een fikse buitenrit maken. Eerste kerstdag was voor de honden, altijd naar het strand en daarna warme chocolademelk in het café…laatste jaren gingen we trouwens eerst naar het café en op het laatst zagen we het strand helemaal niet meer.

Vroeger,  thuis bij mijn ouders hadden de kerstdagen een heel andere invulling. Mijn ouders hadden het restaurant en daar was het dan topdrukte, iedereen werd geacht zijn beste beentje voor te zetten en met mijn broers en zussen buffelden we gewoon lekker door. De saamhorigheid was groot en iedereen deed gewoon mee.

 

Kerstdiner? Nee je eet als er tijd voor is en valt doodmoe in slaap, wetend dat er morgen nog zo een dag is. Of we helemaal geen familie diner hadden? Jawel er was 1 dag in het jaar dat het restaurant om 20.00 uur sloot, oudjaardavond, mijn vader stond al dagen in de keuken de lekkerste gerechten voor te bereiden en iedereen trok zijn/haar mooiste kloffie aan en dan gingen we gezamenlijk eten.

Na het eten gezellig spelletjes doen en wachten tot het vuurwerk afgestoken mocht worden….. Kerst…nee geen idee maar oudjaarsavond…..

images

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

tarieven / agenda
%d bloggers liken dit: