www.kokenenproeven.nl

Kerst 2015, deel 3, De voorbereidingen…

Kerst 2015, deel 3, De voorbereidingen…

Posted on

 

Wat gaan we eten? Ik maak gewoon alles wat de kinderen lekker vinden en dat is voor kleinkind dus patat, knakworstjes, komkommer en een toet met veel slagroom. ( die was simpel)

Persoonlijk ben ik niet van de urenlange zit aan tafel en eten totdat je bijna ontploft. Ik ben meer van gezellig samen praten, vertellen waar je mee bezig bet en dan een drankje en …hapjessss. Eigenlijk wil ik alles proeven maar ja als je alles opeet dan plof je dus echt…het gaan dus kleine gerechtjes worden ieder zijn/haar smaak. (das dus veel want we hebben 6 kinderen met aanhang en kleinkinderen) en het moet voldoende zijn voor ons allemaal…dit vraagt om keukenTIMEmanagement!

Ik kan natuurlijk de kinderen vragen allemaal zelf iets te maken, keuken is groot zat! Nee,..ze zijn te gast dus ik kook en zij ruimen de rommel  op.

Hoe pak je zoiets nu aan?

  • Je moet eerst weten wat je gaat maken dus het menu samenstellen.
  • Boodschappenlijstje maken en bepalen hoeveel je van wat nodig hebt.
  • Wat kun je van te voren maken want tijdens …de hele tijd in de keuken staan is geen optie.
  • Wat kun je dusdanig voorbereiden zodat je het op het moment van..zo in elkaar zet en serveert.
  • Moet alles trouwens tegelijk op tafel?

Oeps dat vraagt wat uitleg, bij een meer gangen diner komt er eten met tussenpauzen op tafel ( vandaar meer gangenmenu) maar in de Chinese en dus mijn cultuur, zetten we alles tegelijk op tafel, ja da’s een uitdaging. Onze kinderen zijn wel wat gewend en op het moment dat ‘alles’ op tafel kan helpen ze allemaal mee en tussendoor haal ik ook nog wel het een en ander uit de keuken omdat het nog even langer in de oven moest of even vergeten was.

Ok ik ben dr uit het wordt:

Potze, dumplings, won tonsoep, gevulde broden, eendenborst stoofpot met een stamppotje van selderij en zuurkool,  kastanje-pastasalade, nr-39 met rijst,  sushi,  bananenbrood, home made garnalenkroketjes, gravadlax ( omdat ik vind dat er gewoon zalm op tafel hoort tijdens de kerst) theegerookte kip,  paar verschillende home made pesto’s, diverse gewokte groentes( omdat het zo lekker is) en als toet….daar doen we niet aan! Alleen voor kleinzoon iets van vla ofzo.  Wel bak ik natuurlijk heerlijke appeltaart, en maak zelf chocolade ijs. De chocolade fontein met vers fruit is ook altijd een groot succes.

 

Zo het plan is er, de uitnodigingen de deur uit volgende stap: het boodschappen doen, heel Nederland gaat tegelijk naar een supermarkt om voor 3 weken voedsel in te kopen dat in 3 dagen wordt opgegeten, sjouwen, kijken, keuren, proeven, prijs vergelijken, op ideeën komen, nog meer sjouwen, uitverkocht morgen weer naar de winkel….niet echt mijn hobby maar daarover de volgende keer.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

tarieven / agenda
%d bloggers liken dit: