www.kokenenproeven.nl

Is it hot in youre kitchen? Ladyshef -2

Is it hot in youre kitchen? Ladyshef -2

Posted on

11885397_951346374907097_2828425805417934238_n

 

“Is it hot in youre kitchen?” , vraagt Mister Moussa

Is it hot….pff..ja natuurlijk buiten is het 26 graden en binnen wil ik het niet eens weten. De deuren blijven dicht, ik haat het als er vliegen in de keuken komen.

Cees…mijn man, heeft horgordijnen geïnstalleerd, nu kan de keuken lekker doorwaaien.

De batterie de cuisine is tijdelijk wat uitgebreid, ze willen het eten graag gegrild..dus grillen we alles van vlees tot brood en alle groenten gaan hoppa op de grill, wel makkelijk trouwens. Maar sommige zaken moet je gewoon niet grillen dus dat gaat lekker in de pan.

Ze doen zelf boodschappen en ik weet niet  waar ze trek in hebben, ik  probeer wat  te maken met de ingrediënten die ik heb .Af en toe bestellen ze iets, sommige gerechten heb ik nog nooit van gehoord, kan het niet spellen maar…ik sla het fonisch op en vraag aan de fam Habib om uitleg…heerlijk die lieverds snappen meteen wat er wordt bedoeld, leggen uit hoe ik het moet maken, geven tips en goede raad, ik word erg blij van die mensen!

Iedere ochtend om klokslag half 9, start ik de keuken op en  ga het ontbijt maken. Ze houden van afwisseling dus bedenk ik steeds iets anders. De ene dag Engels ontbijt en de andere dag, krentenbollen, hagelslag en roggebrood met kaas. Pindakaas vinden ze niks . Als zoveel kinderen willen ook deze kinderen slecht eten, behalve junkfood natuurlijk. Gelukkig kan ik ook nog een gezonde versie maken van hamburgers en lekkere frietjes van pastinaak en wortel…ze vinden het lekker! Hollandse pannenkoeken lusten ze ook graag.

Om 16.00 uur wil de fam. Graag lunch en die moet zeer uitgebreid zijn, grote schotels lamsvlees, wel halal graag,  veel sla en natuurlijk die gegrilde groenten, brood en van die hapjes zoals humus,  baba ganoush en andere Arabische keukengeheimen. Het is een erg verrassende keuken met smaken die ik soms wel herken. Een bepaald sausje, speciaal gemaakt op verzoek van meneer valt goed in de smaak. Pasta ok, wel home made maar tot mijn spijt vinden ze MIJN authentieke Chinese keuken niet zo lekker….ik maak nu Hollands/Chinees dat vinden ze beter, FouYongHai en nr. 39 maar dan van kip.

Opeens willen ze shoarma….ja jeetje moet ik naar een shoarmatent gaan om wat te halen? Ik besluit een oer Hollandse versie te maken van kip en tot mijn verrassing…de kinderen vinden het lekker pappa en mamma minder en  de nanny eet er ook lekker van. Een par dagen later heb ik de Arabische versie gemaakt ( op advies van mevrouw Habib een dikke rode saus erbij…veel,  zei ze streng)

 

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

tarieven / agenda
%d bloggers liken dit: