www.kokenenproeven.nl

Home

Welkom bij Koken & Proeven

 

Je bent druk met je baan of gezin, thuis wordt er gekookt en de keuken is het hart van je huis, het zou een plek moeten zijn waar je jezelf kunt ontspannen. Vooral in een druk gezin kan koken ontspannend werken en samen koken is nog leuker. Eten hoort een ontspannende bezigheid te zijn maar het bereiden ook, geen gestreste toestand.

Koken & Proeven wat je hebt gekookt.

Ik word altijd een beetje zenuwachtig als mensen precies willen weten hoe het recept is en dit tot op de zoutkorrel aan toe exact volgen. Juist je eigen smaak maakt dat je een gerecht lekker vindt of niet. Een recept is een richtlijn, iets toevoegen of weglaten maakt koken juist interessant.  De bereidingswijze is wel belangrijk, kooktechnieken zijn streng en de sleutel tot een geslaagd gerecht. Het juiste tempo volgen en niet gaan rennen voordat je kunt lopen.

Koken & Proeven heeft diverse kookcursussen en kookworkshops waar iedereen welkom is. Naast de vaardigheden die nodig zijn om een lekker gerecht op tafel te zetten, leer je ook hoe voedsel op verantwoorde en duurzame wijze bereid moet worden. Warenkennis en kennis van het kookgerei dat gebruikt wordt is daarbij ook belangrijk. Door op een juiste manier te leren koken wordt het bereiden van een maaltijd een feest. Dat geeft voldoening en zelfvertrouwen.

TIP:  De voornaamste reden waarom de meeste mensen na het werk een snelle/dure/ongezonde ‘afhaalhap’ halen is dat men niet en vlot en vaardig kan snijden, de meeste mensen niet weten welk mes je waarvoor gebruikt en dat keukenapparatuur niet optimaal word gebruikt. En daardoor is het maken van een gezonde, smakelijke en snelle maaltijd voor hen een dagelijks terugkerende lijdensweg. Het duurt hen gewoonweg te lang om zelf nog te koken.

Herkenbaar? (schaam je niet! Want 80% kan niet goed snijden) en dat betekend dat jij jouw snij-beperkingen hebt geaccepteerd en je er dus bij hebt neergelegd dat je levenslang veel teveel geld uitgeeft aan dure/ongezonde (afhaal-)maaltijden. Wil je leren hoe het anders kan? Wil je jouw lichaam voor altijd blijven voeden met alwéér zo’n afhaal Chinees, snack, pizza of smaakloze supermarkt maaltijd? Nee toch?

Denk toch eens in wat je allemaal zou overkomen als je wel professioneel zou kunnen snijden! Je zou veel geld en tijd besparen, je zou veel gezonder gaan eten en je zou veel meer plezier krijgen in koken! Als je eenmaal weet wat en hoe je het moet doen vlot en soepel kan snijden wordt koken juist een heerlijke vorm van ontspanning, waarnaar je uitkijkt. Zelfs na een lange werkdag.

Koken zonder stress en zonder poespas. Waarbij snijtechnieken een vast onderdeel is van de kookles. Ik kies daarbij voor gerechten die je thuis zonder veel problemen nog een keer kunt maken. Met plezier, want daar draait het volgens mij om in de keuken.

 

“Het is altijd een droom geweest om mijn eigen kookschool op te zetten en de recepten van mijn vader door te geven.

Met Koken & Proeven heb ik die droom waar kunnen maken,

koken, proeven & genieten!”

Mings Slikker- Sun 2012

 

De kookschool Koken & Proeven is opgezet door Mings Slikker.De liefde voor voedsel en de bereiding ervan is haar met de paplepel ingegoten. Van haar vader leerde ze al op jonge leeftijd bijna alle kneepjes van de Chinese keukens, van haar moeder de Hollandse keuken.De Franse en Italiaanse keuken is door trainingen en cursussen geleerd en gewaardeerd geworden. Mings is gediplomeerd kok en banketbakker en heeft haar sporen in de horeca al verdiend. Niet alleen op de werkvloer in de keuken of de bediening, maar ook als leidinggevende en ondernemer. In 1996 begon ze met het geven van kooklessen. Mings is intussen erkend leermeester en gediplomeerd om kookles te geven aan volwassenen en kinderen. ”

10% van het lesgeld van alle workshops en kookcursussen is rechtstreeks bestemd om kinderen die het moeilijk hebben een beetje gewoon geluk te bieden in de kookschool door ze gratis kooklessen te geven.

 

Share Button
tarieven / agenda
%d bloggers liken dit: