www.kokenenproeven.nl

Chinese kookcursus

Koken & Proeven, de kookschool van Mings, is in Wieringerwaard, Noord Holland. Molenweg 37d, tel:06-53776645

Chop Stick  Aziatische kookcursus

Etiquette: Chinezen gebruiken geen tafelkleed, kleren mogen comfortabel en makkelijk zitten, mag los hangen als je aan tafel gaat. De tafel moet vol zijn en er wordt meestal meer opgediend dan de mensen op kunnen, een ( te ) lege tafel staat ongastvrij en wordt als onbeleefd ervaren. Je mag niet met je eetstokjes op je eetkom tikken, wijzen naar iemand of rechtop in je kom met rijst zetten….

Toen mijn vader 40 jaar geleden met pensioen ging en het restaurant werd gesloten realiseerde ik me niet dat er iets heel bijzonders verloren ging. “Ons “ restaurant stond bekend om zijn loempia’s en Tjap Tjoy. Het was een traditioneel  Hollands…Chinees Indische restaurant waar de “Marinehap”  een behoorlijke invloed op de smaak had. Als kind mochten wij echt niet eten wat wij wilden, mijn vader kookte en we aten  wat de pot ons schafte. Toen ik ouder was en met vrienden naar “de Chinees” ging was ik verbaasd over de smaken die ik daar kreeg voorgeschoteld, deze waren echt heel anders dan ik thuis gewend was! Het smaakte best wel lekker maar met weemoed dacht ik aan de gerechten van mijn vader.

Lekker eten en de vijf elementen, hoe het begon

Als kind scharrelde ik in de keuken van mijn vader rond en had ik al belangstelling voor het werk dat hij deed…de lekkerste gerechten op tafel zetten. Geen sterrengerechten maar gewoon lekker en gezond met veel verse ingrediënten. Later toen ik zelf in de keuken meewerkte vroeg ik mijn vader weleens “pappa, hoe maak je dat gerecht?”en dan kreeg ik steevast als antwoord…”Tttss…kijke ma, kijke ma!”  en daar bedoelde mijn vader mee dat ik beter moest opletten en het gerecht leerde te maken door de kunst af te kijken.

Ik heb geleerd ze  te maken, mijn zussen gevraagd en naar China geweest om te leren traditioneel Chinees eten met authentieke smaken te kunnen maken. En dat is wat ik de cursisten wil leren..echt Chinees eten maken.

In 6 lessen van elk ongeveer 3,5 uur waarbij je zowel individueel als in een team van 2 personen kennis maakt met de authentieke Chinese keuken. Koken, Proeven & Genieten. Met stokjes eten en leren over de gebruiken en de gewoontes van de Chinezen. Tijdens deze basis cursus leer je welke ingrediënten je nodig hebt en waar je deze kunt kopen, welke materialen en gereedschappen je nodig hebt en ook het geheime familierecept “aromatische meestersaus”

Op de laatste cursusdag maken de cursisten gezamenlijk een Chinese maaltijd.

 en mag je een gast uitnodigen om te komen proeven.

De februari cursus is vol, bij voldoende inschrijvingen start er medio maart een volgende cursus.

Je kunt gelijk inschrijven voor de cursussen die doorgang vindt bij minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers.

De kosten zijn voor 6 lessen  € 425.00 per deelnemer.

Inclusief lesmateriaal: authentieke wokset waar je tijdens deze cursus mee leert te werken en je thuis kunt gebruiken om te oefenen,  recepten en taakanalyse worden na de les per mail verzonden.

Bij Koken & Proeven vinden we het belangrijk dat de kooklessen laagdrempelig en toegankelijk zijn voor een ieder die graag wil koken dus bestaat de mogelijkheid om het cursusgeld in termijnen te voldoen. e.e.a. in overleg met Mings.

inschrijven

Klik op de button

Share Button
8 comments on “Chinese kookcursus
 1. Beste,

  Voor mijn partner zijn verjaardag zou ik het leuk vinden om met hem op cursus te gaan om chinees te leren koken, hij is altijd erg nieuwschierig naar hoe ze iets maken, mijn vraag is alleen, is het mogelijk om met 2 of 4 a 6 personen te komen en wat zijn de kosten? En wat we gaan leren koken. Ook ben ik benieuwd of wat we zelf hebben gekookt dit ook gaan eten, of is het in groepjes dat bijvoorbeeld groep 1 een voorgerecht maakt groep 2 een hoofdgerecht enz en dan het eten gaan eten wat een andere groep heeft gemaakt ?

  Mvg,

  Sharona
  0614521528

  • Beste Sharona,

   Hartelijk dank voor je reactie. Ik heb je inmiddels gebeld om antwoord te geven op je vragen. Als je nog iets wilt weten bel gerust 06-53776645

   met vriendelijke groet

   Mings Slikker

  • Dag Theo, dank voor je reactie.
   De Chinese kookcursus start op een zondagmiddag, dan gaan de cursisten gezamenlijk de vervolglessen inplannen en dat zou zomaar op een doordeweekse avond kunnen vallen.
   Bij voldoende aanmeldingen kan er ook een cursus worden ingepland doordeweek.
   vriendelijke groet, Mings slikker

 2. Goedemiddag.

  Ik zou graag meer informatie willen over deze cursus. Welke datums komen er nog aan. Welke gerechten worden er gemaakt. En is het elke week of 1x per maand en dan 6 keer..

  M.v.g Denise

 3. dijanka on said:

  Hallo,
  Draait de kookcursus dit jaar nog een keer?
  We willen het graag kado doen aan mijn man maar 17 februari vieren we zijn verjaardag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

tarieven / agenda
%d bloggers liken dit: