www.kokenenproeven.nl

Archives: oktober 2015

Kerstdagen 2015 deel 1

Posted on
nieuw 009

Kerstblog Koken&Proeven 2015

 

Er wordt me vaak gevraagd “wat doe jij met de Kerst?”

mijn antwoord is steevast…”het liefste niets!” Mijn voorkeur gaat uit naar…

 

  1. Hele dag in mijn pyjama lopen
  2. Van die slappe kerstcarrols kijken op bbc
  3. Hapjes eten zoals Chinese streetfood en bitterballen( wel zelf gemaakt)
  4. Monopoly spelen met manlief

Toen we nog honden en paarden hadden was tweede kerstdag altijd voor de paarden, dan zat ik als jury bij de kuur op muziek of ging een fikse buitenrit maken. Eerste kerstdag was voor de honden, altijd naar het strand en daarna warme chocolademelk in het café…laatste jaren gingen we trouwens eerst naar het café en op het laatst zagen we het strand helemaal niet meer.

Vroeger,  thuis bij mijn ouders hadden de kerstdagen een heel andere invulling. Mijn ouders hadden het restaurant en daar was het dan topdrukte, iedereen werd geacht zijn beste beentje voor te zetten en met mijn broers en zussen buffelden we gewoon lekker door. De saamhorigheid was groot en iedereen deed gewoon mee.

 

Kerstdiner? Nee je eet als er tijd voor is en valt doodmoe in slaap, wetend dat er morgen nog zo een dag is. Of we helemaal geen familie diner hadden? Jawel er was 1 dag in het jaar dat het restaurant om 20.00 uur sloot, oudjaardavond, mijn vader stond al dagen in de keuken de lekkerste gerechten voor te bereiden en iedereen trok zijn/haar mooiste kloffie aan en dan gingen we gezamenlijk eten.

Na het eten gezellig spelletjes doen en wachten tot het vuurwerk afgestoken mocht worden….. Kerst…nee geen idee maar oudjaarsavond…..

images

Share Button

Kerstworkshop bij Koken & Proeven

Posted on

 

Op 14 november as. organiseert de kookschool de eerste workshop kerstbaksels maken, Een gezellige workshop waar we kerstbrood gaan maken en meer leuke ideeën leren om je kerstdiner aan te kleden. De traditionele kerststol…die laten we voor wat het is, we maken tijdens deze workshop juist iets anders.

De feestelijke aanbieding is:

Kom je alleen kost de workshop € 55,00

Kom je met zijn tweeën, zijn de kosten samen € 100,00

kom je met drie personen, dan betaal je € 145,00

Kom je met 4 personen heb je een echte feestaanbieding te pakken want dan betaal je slechts € 175,00! dat is een korting van 20 % !

Deze aanbieding is geldig van 1 oktober tot 31 november, opgeven kan per direct, vol=vol mings@kokenenproeven.nl of : 06-53776645

datum:  14 november, 29 november, 12 december en 19 december 2015 aanvang 13.30 tot ongeveer 17.00 uur opgave per mail: mings@kokenenproeven.nl of telefonisch: 06-53776645

Share Button

Unieke cursus bij Koken & Proeven!

Posted on

De kookschool heeft het voor elkaar! Martha Regtering komt een cursus geven, garneren/ decoreren met American Icing.

Je leert tijdens deze cursus:

  • De icing te maken en let op er zijn 2 soorten icing  elk met een eigenschap
  • Bloemen te spuiten
  • Sierranden
  • Welk materiaal je nodig hebt
  • Decoratie technieken

En gaat aan het eind vd cursus met een prachtig werkstuk naar huis.

Voor wie is deze cursus?

Voor hobbykoks, thuiskoks en professionals, dus iedereen kan meedoen.

Deze cursus word eenmalig gegeven op 12 en 26 oktober ( dagcursus) zodat het huiswerk kan worden gedaan of op woensdagavond 28 oktober en 4-11 en 18 november ( avondcursus)

Bijdrage lesgeld: €157,50

Marta Regtering is een autoriteit op het gebied van American Icing decoratie. Heeft jarenlang haar eigen school gehad waar heel veel docenten zijn opgeleid, geeft nu als gastdocent korte decoratiecursussen oa. bij Rob Smink Cullinair. en nu dus ook bij Koken & Proeven!

De cursus gaat door bij 8 deelnemers.

Share Button
tarieven / agenda