www.kokenenproeven.nl

Archives: april 2015

Oervoeding Ontdekken de workshop

Posted on

 

 

Na de lezing Oervoeding Ontdekken bij kookschool Koken & Proeven, werden we aangestoken door het enthousiasme van de deelnemers en organiseren we zoals beloofd een kookworkshop met lezing over en met oervoeding.

Oervoeding ontdekken, Koken & Proeven? Dat kan op zaterdag 16 mei en/of zaterdag 30 mei bij kookschool Koken & Proeven in Wieringerwaard. Diëtiste en voedingsdeskundige, Jolanda Dorenbos neemt je dan mee op een ontdekkingstocht door de wereld van oervitaliteit. Mings Slikker leert je van alles over de ingrediënten en bereidingswijze.

Oervoeding Ontdekken is een beleving en een lezing in één. Jolanda vertelt wat oervoeding is en wat het voor je gezondheid kan betekenen, en kun je proeven hoe lekker oervoeding is. Je gaat  in de keuken van de kookschool leren hoe je oervoeding maakt en helpen we je op weg met tips om thuis ook aan de slag te gaan. Er is alle ruimte om vragen te stellen aan Jolanda en Mings.

Oervoeding past bij ons lichaam. Het is voedsel waar ons spijsverteringssysteem voor is gemaakt: vis, vlees, eieren, groenten, fruit, noten en zaden. Jolanda is een deskundige op dit gebied. Ze vertelt uit eigen ervaring: “Ik weet precies wat het is om geen energie te hebben, met moeite je dagelijkse leven te kunnen leiden.

Jolanda Dorenbos, schrijfster van het nieuwe kookboek Oersterk Koken:  “Bij mij was de ziekte van Pfeiffer, in combinatie met het starten van mijn eerste baan, de boosdoener. Door mijn eigen zoektocht ben ik op de oervoeding uitgekomen. Oervoeding heeft mijn energie, vitaliteit en activiteit weer teruggebracht en dat gun ik jou ook!”

Mings Slikker, eigenares van kookschool Koken & Proeven, heeft dezelfde positieve ervaring: “Sinds mijn kennismaking, tijdens de samenwerking aan het kookboek, met oervoeding voel ik dat ik steeds beter in mijn vel zit. Ik ben overtuigd en wil mijn kennis van het koken van oervoeding graag met jullie delen!”

Oervoeding is geen dieet, het is een lifestyle. Het is gebaseerd op het idee dat ons leefpatroon te ver is afgeraakt van de oermens, terwijl ons lichaam nauwelijks is veranderd. Jolanda: “We eten nu (te) veel granen, zuivel, suikers en bewerkte producten en dat geeft klachten als overgewicht, diabetes, hart- en vaatziekten, reuma, botontkalking, darmklachten en vermoeidheid.”

Wil je weten hoe het anders kan? Kom dan naar:
Oervoeding Ontdekken Koken & Proeven en ervaar wat oer is. inschrijven-300x278

Aanvang 10.00 uur
Inclusief lunch, diner, koffie/thee/wijn
Als het weer het toelaat een korte excursie eetbare wilde planten.

Bijdrage voor deze dag € 167,50 per deelnemer.
We werken met kleine groepen max. 8 deelnemers. De workshop gaat door met minimaal 4 deelnemers.

logo - oervitaal - klein

Deze workshop ism Jolanda Dorenbos

 

 

 

 

 

 

 

 

Share Button

Oervoeding, how it’s made

Posted on

De Oervoeding  “How it’s made”

In deze workshop maak je kennis met Oervoeding, wat je er voor nodig hebt en hoe je dat makkelijker met jouw levensstijl kunt combineren. Deze workshop is zonder Jolanda Dorenbos, voedingsdeskundige  en incl. het boek Oersterk eten, troepvrij puur natuur.

Na de lezing Oervoeding ontdekken en de leerzame Oervoeding workshop met wildplukken is er nu ook een korte workshop om kennis te maken met oervoeding. We gaan gezamenlijk de keuken in om diverse recepten te maken. Zo leer je een broodvervanger te maken en een lekkere maaltijd. Aan het eind van de workshop kunnen we proeven en is er gelegenheid om vragen te stellen.

meer informatie op de website

op zaterdagmiddag 13 juni as. aanvang 13.30 uur tot ongeveer 16.30 uur

bijdrage € 57,50 pp.

inschrijven-300x278

om in te schrijven

je kunt je nu al opgeven door op de  postit te klikken.

 

 

Share Button

Open huis bij Koken & Proeven

Posted on

images (2)

Koken & Proeven

is tijdens de bloemendagen

op 2-3-4-5 en 6 mei open.

 

 

Een ieder is welkom om een kopje koffie te drinken de sfeer te komen proeven en kennis te maken met kookcoach Mings Slikker.

 

Tijdens deze open huis dagen worden er kookdemonstraties gegeven en kun je gratis meedoen aan een miniworkshop. Elke dag is er een ander thema zoals snijtechnieken, brood vlechten of pesto maken. Loop producten aanschaffen of meer informatie verkrijgen over de diverse kookworkshops en cursussen. Ook het nieuwe kookboek Oersterk eten is in de kookschool te koop.

Wie van plan is in te schrijven voor een workshop of cursus staat een leuke verrassing te wachten.

meer weten?….kom gewoon langs, voel je welkom om een koppie te doen, ik wil je graag ontmoeten

2-3-4-5 en 6 meiimages (1)

Dagelijks van 13.00 tot 16.30 uur

Dagelijks aanvang  mini workshop om 15.00 uur

Molenweg 37d

1766 HM Wieringerwaard

06-53776645

 

 

Share Button

Vis leren roken bij Koken & Proeven

Posted on
vis rokrn

vis

Koken & Proeven organiseert éénmalig een workshop vis roken.

Altijd al eens zelf willen doen? dan ben je van harte welkom op zaterdag 6 juni aanvang 13.30 uur

Heb je zelf een rookpan? neem deze dan mee en als je er geen hebt kun je die van de kookschool lenen. Neem ook zelf de vis ( geen paling!) mee die je wilt roken!

Kom op zaterdagmiddag 6 juni naar de kookschool met ( als je die hebt) je rookpan en de vis ( GEEN PALING) die je wilt roken. Verder heb je nodig een theedoek en verpakkingsmateriaal om je gerookte vis mee naar huis te nemen.

Tijdens de workshop krijg je tips om over hoe je het beste kunt roken, waar je op moet letten en lekkere toepassingen om je vis nog lekkerder te maken. Als er tijd over is roken we ook nog even een kippepootje om lekker te smullen van deze bereidingstechniek.

Als je vragen hebt kun je nog even bellen met Mings: 06-53776645

Bijdrage voor deze workshop is slechts € 22,50

je moet je wel opgeven/ inschrijven want 8 deelnemers = vol, je kunt onderstaande postit hiervoor gebruiken.

inschrijven-300x278

 

 

 

 

 

 

 

 

Share Button
tarieven / agenda