www.kokenenproeven.nl

Archives: september 2014

Kinderen vinden koken echt leuk!

Posted on

Als kinderen bezig zijn in de keuken dan zijn ze echt gefocust op het eindresultaat, ze gaan koken voor pappa/mamma of opa en oma. Ze begrijpen ook op jonge leeftijd dat het goed moet zijn. Het proeven van het gemaakte eten is een feest, sommigen zijn verbaasd over hun eigen kunnen maar de meesten zijn zeer tevreden met hun resultaten. Op de dag dat het restaurant opgesteld wordt slaat de spanning toe, ze worden wat drukker en nerveus. Daar heeft de kookschool wel een remedie voor dus dat komt helemaal goed. En dan gaat het gebeuren, de ouders komen en ze worden netjes ontvangen en aan tafel begeleid, er wordt een drankje ingeschonken en dan komen ze snel weer naar de keuken…het begint nu echt eng te worden. Als de kinderen zien dat het koken goed gaat en “hun” gasten gezellig aan het praten zijn daalt de rust weer neer en omdat ze echt hun best moeten doen met het uitserveren van de maaltijd hebben ze geen tijd meer om zenuwachtig te zijn, ze komen nu pas echt in hun rol en wat je dan ziet is niet te beschrijven! de groep is een team geworden, ze werken samen, ze controleren samen de kwaliteit, stimuleren elkaar en geven elkaar complimentjes, brengen elkaar op ideeën om de service nog meer te verbeteren en bovenal…ze glunderen erover!
in drie dagen leren ze heel veel over lekker eten, over tafel dekken en samen te werken…wat een FEEST!

voor de volgende kinderkookcursus, in de herfstvakantie,  zijn nog een paar plaatjes beschikbaar.

Share Button

Eind september,…je ruikt de herfst en de feestdagen komen in beeld…

Posted on

De kerst mini’s van Koken & Proeven, een workshop in Kerstsfeer dus….

Je kunt ze ook amuses noemen maar deze hapjes zijn altijd lekker en voor elke gelegenheid geschikt. In deze workshop leer je diverse hartige kleine hapjes te maken die net weer even anders dan anders zijn. Deze zijn uitstekende te gebruiken tijdens de feestdagen of te serveren tijdens een feestje. je leert ze te maken, hoe het zit met de voorbereiding want op je feestje wil je niet de hele tijd in de keuken staan. kosten € 55,00 per deelnemer.

Feestelijke aanbieding:

Kom je alleen kost de workshop € 55,00

Kom je met zijn tweeën, zijn de kosten samen € 100,00

kom je met drie personen, dan betaal je € 135,00

Kom je met 4 personen heb je een echte feestaanbieding te pakken want dan betaal je slechts € 155,00! dat is een korting van 30 % !

Deze aanbieding is geldig van 1 oktober tot 10 november, opgeven kan per direct, vol=vol mings@kokenenproeven.nl of : 06-53776645

datum:  vrijdagavond 21 november, zaterdag 22 november, zaterdag 13 december, zondag 14 december.

kijk voor meer informatie op: http://kokenenproeven.nl/kookworkshop

 

 

Share Button
tarieven / agenda